“Från socfall till äventyrare” är en föreläsning om livet från botten och vägen uppåt därifrån. Från en uppväxt genomsyrad av mobbing, misshandel, missbrukare och psykisk ohälsa till ett liv fyllt av äventyr bland höga berg och djupa hav – men även hanteringen av det efterföljande kaoset inombords.

“På ett så naket och ofiltrerat sätt beskriver hon sin barndom och ungdom som varit helt dominerat av missbrukande föräldrar, daglig mobbning både fysiskt och psykiskt m.m. till att överleva och göra magiska äventyr och få oss i publiken att förstå hur riktig lycka kan kännas.”

Malin

Grovt mobbad, misshandlad, föräldrar med alkoholproblem samt flera möten med socialtjänsten utan att något blev gjort. Med dem förutsättningarna var världen ett helvete och en konstant kamp. Vänner, värme och tillit fanns inte och den enda uppgiften var att överleva. Genom idrotten och skolan uppenbarade sig till slut fina lärare och tränare som lyckades ändra en mörk världssyn.
Förutsättningarna var inte de bästa, men trots en minimal inkomst bar det iväg på äventyr efter studenten. Det började med en bestigning av Kebnekaise och 8 dagar längs Kungsledens övre del. Efter det var bergtagen ett faktum och planering för Kilimanjaro påbörjades. Små ekonomiska medel stoppade inte.
Idag består meritlistan av många fler bestigna berg, vandringar, dykning, cykelturer m.m. Tack vare resor och människor längs vägen är inte världen ett helvete och en konstant kamp längre.

Föreläsningen riktar sig till dig som vill bli omskakad och inspirerad. Du kommer få insikt i:

  • Hur lite som behövs för att lyfta andra.
  • Hur stor påverkan du har på andra.
  • Att dina förutsättningar inte behöver vara de bästa för att göra det du drömmer om.

Tidigare föreläsningar har genomförts för gymnasieskolor, vuxenutbildningar, idrottsföreningar, på event samt öppna föreläsningar för allmänheten. Oavsett bakgrund och anledning att folk varit där har reaktionerna varit väldigt känslofyllda och majoriteten har gått därifrån med en nytändning och insikt om att de har en enorm potential att ändra på sina liv oavsett sina förutsättningar.

Pris: Maila för mer info

Kontakt